Bio

Actrice en zangeres Brechtje Kat start haar theateropleiding aan ITS DNA in Amsterdam. Hierna studeert ze twee jaar aan de dansacademie op de Theaterschool in Amsterdam. In 2005 verruild Brechtje Amsterdam voor Antwerpen om Kleinkunst te gaan studeren aan het Herman Teirlinck Instituut. In 2009 studeert ze af en met een diploma op zak, komt ze in 2010 terug in Amsterdam wonen.
Ze speelt in diverse theater- en TV producties, waaronder de Veenfabriek in Leiden, jeugdtheater Sonnevanck in Enschede, Silbersee en bij Theater RAST in Amsterdam. De serie Celblok H, en gastrollen in o.a. A’dam en Eva en Voetbalmeisjes.

Ondertussen werkt Brechtje ook aan haar eigen muziek. In oktober 2012 staat ze voor het eerst met haar soloprogramma “Vaarland” op de planken. Een voorstelling met sketches over de boerderij waar ze geboren is in haar geboorteplaats Westzaan. “Kleinkunst op de klanken van fado en soul”. In november 2013 brengt ze haar werk uit op de CD Vaarland. In 2016 staat ze hiermee in de finale van de Nekka-wedstrijd te Antwerpen. Sinds augustus 2015 werkt Brechtje Kat samen met Tirza de Boer onder de naam KAT MET DE T VAN TIRZA. Dit cabaretduo behaalt in november van dat jaar de halve finale van Festival Cameretten. In de zomer van 2018 spelen zij hun voorstelling “Paradijsvogel” tijdens de Horizontour op Vlieland en Ameland.

In het voorjaar van 2019 in Brechtje te zien in de muziektheater productie “Lev” van Theater Sonnevanck en Silbersee.